Paspoort, identiteitskaart of rijbewijs gestolen/verloren

Geplaatst op donderdag 3 juni 2021

Is uw paspoort/identiteitskaart/rijbewijs gestolen of heeft u deze verloren? Dan legt u eerst een verklaring van vermissing af bij uw eigen woongemeente. Dit voorkomt fraude.

Wanneer u de vermissing heeft doorgegeven registreert de gemeente het document als ‘vermist’, wat automatisch nationaal wordt gesignaleerd. Vanaf dat moment is het document niet meer geldig. Vervolgens kunt u een nieuw document aanvragen bij uw gemeente.

Document teruggevonden?

Wordt uw document na een verklaring van vermissing teruggevonden, dan wordt de vermissing niet ongedaan gemaakt. Het document blijft ongeldig. U bent verplicht om het teruggevonden document in te leveren, zodat deze kan worden vernietigd. Dit voorkomt fraude. Het gebruiken van een teruggevonden document is strafbaar!

Online regelen

Een vermissing van uw identiteitskaart of paspoort kan online worden doorgegeven via de pagina 'Gevonden of verloren voorwerpen'. Voor een vermist rijbewijs moet u een afspraak maken via 040-2282500.

Meer nieuws