Op vakantie? Geef je woning een bewoonde indruk

Geplaatst op dinsdag 22 juni 2021

Doordat de coronamaatregelen versoepelen, wordt er meer mogelijk. We kunnen weer een dagje of weekendje weg of zelfs op vakantie naar het buitenland. Inbrekers weten dat ook. Met het versoepelen van de maatregelen neemt ook het aantal inbraken weer toe. Ga je weg? Laat je woning met een bewoonde indruk achter.

Een inbreker kiest voor de woning waar hij gemakkelijk binnen kan komen. De afwezigheid van bewoners is een belangrijke factor. Inbrekers willen tijdens hun inbraak niet gestoord worden. De vakantieperiode, waarin mensen soms wel weken weg zijn, is voor inbrekers daarom ideaal.

Tips voor een bewoonde indruk

Om te voorkomen dat inbrekers tijdens je vakantie hun oog op jouw woning laten vallen, is het belangrijk dat jouw woning een bewoonde indruk geeft.

  • Vraag vertrouwde buren om het huis in de gaten te houden.
  • Laat de buren de post verwijderen.
  • Laat de buren hun auto op je inrit parkeren.
  • Laat planten in de vensterbank staan en vraag de buren deze water te geven.
  • Zorg door gebruik van een tijdschakelaar dat het licht brand als het ’s avonds donker is. Denk ook aan de bovenverdieping.
  • Laat de buren bij een verdachte situatie direct de politie bellen via 112.
  • Laat de buren checken of alle ramen en deuren goed zijn afgesloten.

Veilig Wonen Scan

Wil je checken of jouw woning goed beveiligd is tegen inbraak? Doe dan de Veilig Wonen Scan. Een goed beveiligde en afgesloten woning én het oplettende gedrag van jezelf en je buren, zorgt voor tot wel 90% minder kans op een inbraak.

Meer nieuws