Tuinkorven worden weer geplaatst

Geplaatst op maandag 11 oktober 2021

Een tuinkorf bestaat uit een vierkant van hekkenDe zomer loopt ten einde en bomen beginnen straks weer blad te verliezen. Dat betekent dat we onze tuin weer winterklaar gaan maken! Bladeren opruimen, snoeien van planten en bomen. Om dit tuinafval kwijt te kunnen plaatst de gemeente Waalre tuinkorven.

De tuinkorven staan van week 41 (week van 11 oktober) tot en met week 48 (week van 29 november) op verschillende plaatsen in Waalre. Hierin kan al het tuinafval. Zorg dat het in de korven terecht komt en niet daarbuiten, anders zal de korf helaas worden weggehaald.

Het tuinafval wordt gecomposteerd tot een hoogwaardige compost. Een deel van het snoeiafval wordt gebruikt voor de opwekking van duurzame energie. Tuinieren voor een goed doel dus!

Waar kan ik mijn tuinafval laten?

Kijk op afvalkalender.waalre.nl voor meer informatie over de tuinkorven. De locaties van de tuinkorven kunt u vinden in het tuinkorven overzicht.

Let op

  • Tuinkorf 23 aan de Vincent Cleerdinlaan heeft een iets andere plek gekregen omdat aannemer KWS op de locatie bezig is. De tuinkorf staat nu op de Adriaen Poirterslaan, aan dezelfde kant als de gebruikelijke plek
  • Tuinkorf 56 aan de Bolksheuvel kan niet geplaatst worden omdat de Heikantstraat momenteel open ligt. Maandag 25 oktober wordt de tuinkorf daar geplaatst

Meer nieuws