Aanbesteding Westparallel / nieuwe N69

Geplaatst op dinsdag 19 maart 2019

Op 19 december 2018 tekenden de provincie Brabant en Boskalis het contract voor de aanleg van de Nieuwe Verbinding N69. De aannemer kan aan de slag!

Boskalis gaat het ontwerp voor de nieuwe weg verder in detail uitwerken, de weg aanleggen en ook voor de periode van 10 jaar onderhouden. De aannemer heeft ongeveer 1 jaar nodig voor de voorbereiding van de uitvoering. Daarna kan de eerste schop de grond in. Voordat de werkzaamheden buiten daadwerkelijk starten, informeren de provincie en aannemer de omgeving hier uitgebreid over.

Eind 2021 is de weg klaar. Er komt dan een einde aan de overlast van het vele verkeer over de huidige N69, met name in de dorpskernen van Waalre en Valkenswaard. Tegen die tijd moet de Traverse door Waalre al volledig zijn heringericht. De aanpassing van de Eindhovenseweg/Valkenswaardseweg start op de dag van de de opening van de nieuwe N69. Van het concept ontwerp voor de nieuwe N69 is een interactieve kaart gemaakt. Dit concept ontwerp wordt nader uitgewerkt door de provincie en Boskalis.

Meer nieuws