Kom schetsontwerpen Duurzaam door Waalre bekijken

Geplaatst op donderdag 6 juni 2019

Op donderdag 4 juli is er in de Dommelzaal van Het Huis van Waalre een inloopbijeenkomst voor de 3 deelprojecten binnen het project Duurzaam door Waalre:

  • de herinrichting van de Eindhovenseweg in Aalst
  • de herinrichting van de Traverse (Onze Lieve Vrouwedijk, Bergstraat, Wollenbergstraat en Heikantstraat binnen de bebouwde kom) in Waalre-dorp
  • de ontwikkeling van dorpshart Aalst (centrum Den Hof)

U bent van harte welkom om tussen 16.00 - 20.00 uur binnen te lopen in de Dommelzaal.

Schetsontwerpen

U kunt tijdens de inloopbijeenkomst de schetsontwerpen van de Eindhovenseweg en de Traverse bekijken die inwoners, verenigd in 2 denktanks, hebben bedacht voor deze wegen. Deze inwoners zijn inmiddels 2,5 jaar met de gemeente aan het werk om oplossingen te bedenken om het verkeer op de doorgaande wegen door Aalst en Waalre-dorp terug te dringen en tegelijkertijd sluipverkeer op andere wegen te voorkomen.

Het is een intensief en serieus proces wat heeft geleid tot een resultaat waar de denktanks volledig achter staan. Ook zijn er 3 schetsen / ideeën voor de ontwikkeling en nieuwe inrichting van centrum Den Hof te bekijken. In de toekomst moet Den Hof een levendig, zichtbaar en bereikbaar dorpshart worden met een hoog kwalitatieve uitstraling. Dat is niet alleen voor de inwoners, maar ook voor de winkeliers en ondernemers op Den Hof belangrijk.

Het dorp terug

Een duurzaam gezonde leefomgeving. Dat is wat de gemeente Waalre wil bereiken met het project Duurzaam door Waalre. Door zowel op de Eindhovenseweg in Aalst als op de Traverse in Waalre-dorp het aantal verkeersbewegingen rigoureus terug te dringen, vrachtverkeer en sluipverkeer in onze dorpskernen te weren, de luchtkwaliteit aanzienlijk te verbeteren en het centrum van Aalst levendiger en groen te maken, krijgen we het dorp terug.

Meer nieuws