Startbijeenkomst ontwerpproces Dorpshart Aalst

Geplaatst op donderdag 6 juni 2019

Het dorpshart van Aalst moet een leefbaar, herkenbaar, zichtbaar, bereikbaar, levendig en compact dorpshart met een hoog kwalitatieve uitstraling worden. Het hart moet blijven kloppen in het centrum van Aalst, zodat de inwoners hun dorp weer terug krijgen.

Door de aanpassingen aan de Eindhovenseweg binnen het project Duurzaam door Waalre en een nieuwe inrichting van centrum Den Hof, wordt het dorpshart straks weer zichtbaar en krijgt het een aantrekkelijke uitstraling. Dat is belangrijk, niet alleen voor inwoners, maar ook voor de winkeliers en ondernemers op Den Hof.

Creatieve ontwerpsessie

Op 8 mei was de startbijeenkomst voor de creatieve ontwerpsessie 'Dorpshart Aalst'. Hierbij waren 3 ontwerpers, wethouder Arno Uijlenhoet en 6 experts aanwezig. Deze experts zijn deskundigen op het gebied van onder andere vastgoed, mobiliteit en duurzaamheid.

Het doel van het ontwerpproces is te kijken of er verbetermogelijkheden zijn voor de plannen die nu in de 'Gebiedsvisie Aalst centrum Eindhovenseweg' staan. De ontwerpers presenteren eerst hun voorstellen aan de gemeenteraad en een klankbordgroep. Vervolgens wordt er in juli een inloopbijeenkomst georganiseerd waar iedereen welkom is om de plannen te komen bekijken.

Impressie uit de gebiedsvisie van het centrum van Aalst, zoals het eruit kan zien na aanpassingen Eindhovenseweg en Den Hof

Fotobijschrift: Een impressie uit de gebiedsvisie van het centrum van Aalst, zoals het er uit kan zien na de aanpassingen van de Eindhovenseweg en Den Hof.

Meer nieuws