Denktanks bereiden schetsontwerpen 4 juli voor

Geplaatst op vrijdag 28 juni 2019

De inwoners in de 2 denktanks Duurzaam door Waalre, die meedenken over de herinrichting van de Eindhovenseweg en Traverse, hebben afgelopen weken de schetsontwerpen voorbereid die 4 juli getoond worden. Die dag is er tussen 16.00 en 20.00 uur een brede inloop in de Dommelzaal van Het Huis van Waalre, waar deze schetsontwerpen getoond worden in combinatie met 3 ontwerp-ideeën voor winkelcentrum Den Hof. Iedereen is welkom binnen te lopen in de Dommelzaal in Het Huis van Waalre om deze schetsontwerpen te bekijken.

Minder verkeer

De Traverse wordt vanaf begin 2021 heringericht om de snelheid en de hoeveelheid verkeer terug te dringen en doorgaand (vracht)verkeer zoveel mogelijk te weren. Zodra de nieuwe N69, die het doorgaand verkeer om Waalre heen gaat leiden, gereed is gaat vervolgens de schop in de grond om de Eindhovenseweg aan te pakken. Deze aanpak moet leiden tot minder (doorgaand) verkeer, weren van vrachtverkeer, schonere lucht en een goede OV-verbinding.

Den Hof

De gemeente heeft verder 3 ontwerpers gevraagd met een frisse blik te kijken naar de kansen voor winkelcentrum Den Hof. Opdracht was om ideeën te bedenken om de levendigheid en leefbaarheid te vergroten en te zorgen voor een vitaal dorpshart voor Aalst. Deze ontwerpers laten ieder hun ontwerpidee zien tijdens de brede inloop op 4 juli. De klankbordgroep Den Hof, met daarin inwoners en ondernemers, hebben deze ideeën inmiddels gezien en erop kunnen reageren. Tijdens de brede inloop is er ook een mogelijkheid voor alle inwoners om op de ontwerpen te reageren.

Meer nieuws