Wegwerkzaamheden Traverse Zuid Waalre op schema

Geplaatst op dinsdag 25 mei 2021

Eén dag na Pasen startte BLM Wegenbouw in opdracht van de gemeente Waalre met de wegwerkzaamheden aan de Traverse Zuid in Waalre. Hier leggen we een gescheiden rioolstelsel aan. Schoon regenwater wordt zo voortaan eerst opgeslagen en daarna geïnfiltreerd in de grond. De Wollenbergstraat en Heikantstraat binnen de bebouwde kom richten we opnieuw in tot een mooie en veilige 30 km/u zone. De wegwerkzaamheden duren van april 2021 tot en met november 2021.

Kruispunt Willibrorduslaan weer open met tijdelijk asfalt

In de eerste fase is het kruispunt Willibrorduslaan aangepakt. De werkzaamheden van BLM Wegenbouw werden gecombineerd met vernieuwingswerkzaamheden aan ondergrondse kabels en leidingen. Het kruispunt is nu weer opengesteld voor verkeer met een tijdelijke asfaltverharding. De andere werkzaamheden aan het kruispunt voeren we uit in de zomervakantie wanneer het rustiger is met verkeer.

Werkzaamheden verlopen volgens planning

Het openstellen van het kruispunt Willibrorduslaan verliep volgens planning. Ondertussen heeft de rioolploeg al wat voorsprong opgebouwd in de volgende fases. Door een goede samenwerking met direct aanwonenden heeft BLM een optimalisatie in planning en fasering kunnen doorvoeren. Als alles mee zit is het resultaat van deze aanpak een kortere doorlooptijd van het totale project.

Verkeershinder

Doordat het kruispunt Willibrorduslaan weer open is, is het centrum van Waalre-dorp weer goed bereikbaar vanuit Aalst. De blokken die het inrijden van de Hoogstraat voor verkeer vanuit Veldhoven tegenhouden, zijn daarom weer teruggeplaatst. In de Hoogstraat is de verkeerssituatie, met name drukte, weer hersteld.

In de Burgemeester Uijenstraat zien we sinds de start van de werkzaamheden een toename van verkeer. Om de verkeersdrukte en de snelheid te verminderen, hebben we in de straat grote betonblokken geplaatst.

We doen een vriendelijk verzoek aan alle inwoners van Waalre om met gepaste snelheid door de woonwijk te rijden. Samen krijgen we dit voor elkaar!

Meer nieuws