Interview met buurtconciërge Jeroen bij werkzaamheden Traverse

Geplaatst op donderdag 24 juni 2021

Ik ben Jeroen van den Berk, werkzaam als buurtconciërge voor BLM wegenbouw. Dit is een nieuwe rol binnen BLM. Ik ben het aanspreekpunt voor omwonenden bij dit werk aan de Traverse. Ik ben er iedere dag aanwezig en zorg dat ik op hoofdlijnen weet wat er speelt. Hebben mensen vragen? Dan ga ik na hoe het zit. Mensen hebben een naam en een gezicht, ik help ze graag vooruit. Ik zorg ook dat de stoepen schoon blijven en controleer dagelijks de wegafzettingen. En soms red ik iemand… Gister nog zat er een oudere mevrouw vast met haar rollator. Middenin het bouwproject. Ook deze helpende hand hoort erbij. Er komen regelmatig worstenbroodjes en gebak naar ons toe. 

Van horeca naar wegenbouw

Ik kom uit de horeca en was blij om aan de slag te kunnen in Waalre. Een rol die me perfect past! Het bevalt me heel goed om deze rol hier bij de werkzaamheden aan de Traverse op te pakken. Natuurlijk weet ik niet alles, maar ik stel vooral ook heel veel vragen. Iedereen helpt me. We zijn allemaal schakels in een groter geheel, het loopt allemaal volgens planning. Het team is erg ervaren en heel goed op elkaar ingespeeld. Fase 4 start deze middag, ik ben alweer helemaal op de hoogte.

Uitleg aan de deur

Een mooi succes is het resultaat van mijn rondje langs de woningen aan de Traverse. Nu is dé gelegenheid om gebruik te maken van het afkoppelen van het hemelwater op de riolering. Naast de brief met alle informatie over het afkoppelen, heb ik deur aan deur uitgelegd wat het afkoppelen betekent en gaat bijdragen. Een mooie zet voor de toekomst. Je ontlast zo het riool voor de zijstraten. Schoon water en afvalwater worden gescheiden. Het hemelwater wordt opgeslagen in de kratten en zorgt in droge tijden voor watervoorziening voor de bomen. Deze aanpak is goed voor de grond en het groen! Je merkt dat de uitleg dichtbij en de mogelijkheid om vragen te stellen bijdragen aan helderheid en draagvlak. Ik ben nu bij 45 woningen langs geweest, tot nu doet iedereen mee. We gaan natuurlijk voor 100% deelname! Omwonenden snappen het en denken mee in duurzame oplossingen voor Waalre.

Een mooie en duurzame omgeving

We doen het samen. Ik ben blij met alle kennis en kunde van mijn collega’s hier. Je merkt ook dat omwonenden blij zijn met de aanpak van hun omgeving. Dat er van tevoren is meegedacht. Hier komen bijvoorbeeld bomen, daar komen de parkeervakken. En heb je de prachtige lantaarnpalen gezien? Heel mooi en duurzaam. Mensen zien nu ook echt dat het mooi wordt.

Goede communicatie

Waar ik trots op ben? Nou, dat ik een bescheiden bijdrage mag leveren aan dit mooie werk. Direct contact zorgt voor goede communicatie. Iedereen werkt even hard en alles loopt volgens planning. Ook een groot compliment voor alle omwonenden. Werkzaamheden brengen, hoe je het ook wend of keert, toch een tijdje ongemak met zich mee.

Groet en wellicht tot ziens in Waalre,
Jeroen

Jeroen van den Berk als buurtconciërgie

Infiltratiekratten worden geplaatst

Jeroen geeft uitleg aan omwonende

Meer informatie

Ga voor meer informatie over alle werkzaamheden binnen het project Duurzaam door Waalre naar www.duurzaamdoorwaalre.nl

Meer nieuws