Afsluiting Lissevenlaan

Geplaatst op maandag 19 juli 2021

Van 21 juli t/m november 2021 wordt de Lissevenlaan ter hoogte van de aansluiting met de N69 afgesloten voor alle verkeer, behalve voor fietsers en voetgangers. De Lissevenlaan is een 30km weg maar wordt nu gebruikt als doorgaande weg. Er wordt te hard gereden en er is sprake van onveilig verkeersgedrag van het verkeer. De weg wordt afgesloten met betonnen of kunststof Barriers. Verkeer kan rijden via de Koningin Julianalaan en de Eindhovenseweg.

Doel: leefbaarheid verbeteren

Het doel van het project Duurzaam door Waalre is om de leefbaarheid in Aalst en Waalre-dorp te verbeteren. We nemen maatregelen om het verkeer op de doorgaande wegen te verminderen en het vrachtverkeer te weren. De Valkenswaardseweg en de Eindhovenseweg richten we daarom opnieuw in en de werkzaamheden hiervoor starten begin 2022.

Sluipverkeer weren uit woonstraten

Tegelijk nemen we maatregelen om te voorkomen dat het verkeer een andere weg zoekt en gaat sluipen door woonstraten die hier niet geschikt voor zijn. Het afsluiten van de Lissevenlaan is één van deze maatregelen. Het gemeentebestuur heeft in de uitgangspunten van het project Duurzaam door Waalre al vastgelegd dat we geen sluipverkeer in woonwijken willen. In december 2019 stemde de gemeenteraad unaniem in met de schetsontwerpen voor de Eindhovenseweg en Traverse Zuid, waarin o.a. de afsluiting van de Lissevenlaan was opgenomen.

Meer nieuws