Stand van zaken Traverse Zuid juli 2021

Geplaatst op dinsdag 20 juli 2021

Er wordt hard gewerkt aan de Traverse Zuid. Het nieuwe regenwaterriool en infiltratiesysteem zijn al aangelegd tot ongeveer het midden van de Wollenbergstraat. Dat is fase 4 van de in totaal 5 fasen van het project. De bestratingswerkzaamheden volgen de rioolwerkzaamheden op de voet en zorgen voor een heel fraai eindbeeld van de nieuwe straat.

Kruising Willibrorduslaan in bouwvak dicht

In de bouwvak vakantie, van 9 t/m 27 augustus, sluiten we de kruising Willibrorduslaan helemaal af. Dit doen we om het nieuwe riool aan te kunnen sluiten op de Willibrorduslaan en Bergstraat. De kruising is afgesloten voor alle verkeer; de bus en auto's volgen omleidingsroutes via de Hoogstraat en Ansbalduslaan. De Hoogstraat wordt hiervoor opnieuw tijdelijk - voor 3 weken - opengesteld voor verkeer vanuit Veldhoven. In deze periode ligt het werk in de Heikantstraat (fase 4) tijdelijk stil. Vanaf 30 augustus gaan we daar weer verder met de werkzaamheden. We verwachten het project geheel volgens planning op tijd op te leveren eind oktober inclusief het plaatsen van doseerlichten en de definitieve fysieke afsluiting van de Burgemeester Uijenstraat voor verkeer vanuit Valkenswaard.

Rijd stapvoets voor de kinderen!

De straten rondom de Traverse Zuid horen bij een kindvriendelijke wijk. Houd daar rekening mee en rijd stapvoets. Namens de bewoners: hartelijk dank!

De werkzaamheden aan de Traverse Zuid geven vertraging voor het verkeer tussen Valkenswaard en Veldhoven. We zien dat gelukkig een groot deel van het woon-werk verkeer de omleidingsroute over de N69 kiest. Dat blijkt uit verkeerstellingen. Maar nog steeds rijden veel auto's hard door de Burgemeester Uijenstraat. Dat is niet alleen bestemmingsverkeer voor de woonwijk.

Als iedereen zich netjes aan de snelheid en gedragsregels van een kindvriendelijke woonwijk houdt, hoeft dat geen probleem te zijn. De gemeente en aannemer BLM Wegenbouw plaatsten daarom snelheidsmeters met smileys en spandoeken op de route om bestuurders er op te wijzen dat zij hun snelheid moeten aanpassen in deze kindvriendelijke wijk.

Wilt u snel kunnen doorrijden? Kies dan de omleidingsroute via N69.

Meer nieuws