Leegstaand winkelpand zoekt tijdelijke invulling

Geplaatst op donderdag 23 september 2021

De lege panden in AalstHet centrum van Aalst moet weer een dorps karakter en eigen Aalster sfeer krijgen. Daarom ondergaat het dorpshart binnen het project Duurzaam door Waalre, een metamorfose. Op de plaats waar nu nog het noordelijk deel van het poortgebouw (Den Hof 100-108) staat, komt straks een terrassenplein, een ‘Groene Kamer’.

Na de zomer van 2023 slopen we dit gebouw om plaats te maken voor het terrassenplein. Tot die tijd staan twee panden in dit gebouw leeg. De kinderschoenenwinkel op Den Hof 102 en de lingeriewinkel op Den Hof 106 vertrekken binnenkort. De gemeente wil leegstand voorkomen en zoekt daarom een passende, tijdelijke invulling voor deze panden.

Ruimte voor levendigheid

Wij zoeken ondernemers en/of initiatiefnemers die 1,5 tot 2 jaar gebruik willen maken van één van de twee panden. Voor de periode dat de panden er nog staan krijgen zij de ruimte om de levendigheid op Den Hof en het bestaande aanbod te versterken. Wij zoeken initiatieven en/of ondernemingen:

  • met een publiek aantrekkende werking;
  • die voor minimaal één jaar en maximaal twee jaar op zoek zijn naar een ruimte in het dorpshart van Aalst;
  • die minimaal vijf dagen in de week open zijn voor bezoekers;
  • die iets toevoegen aan het dorpshart Aalst dat er nu nog niet is;
  • die duurzaam zijn en rekening houden met de tijdelijkheid ervan;

Het initiatief moet passen binnen de bestemming ‘Centrum’ uit het geldende bestemmingsplan: detailhandel, sociaal-culturele initiatieven, praktijkruimten, kantoor of dienstverlening.

Wat bieden wij?

Twee ruimtes in het dorpshart van Aalst:

  • een ruimte van 66 m2 op Den Hof 102 per 15 november 2021 tot juli 2023;
  • een ruimte van 100 m2 op Den Hof 106 per 1 april 2022 tot juli 2023.

Op basis van een tijdelijk gebruik, tegen gebruikerskosten.

Aanmelden en selectie

Heb je interesse en een goed initiatief dat voldoet aan de genoemde voorwaarden? Meld je dan vóór donderdag 21 oktober a.s. aan door een motivatie (maximaal 400 woorden) en/of een filmpje (maximaal 3 minuten) te mailen naar rvdkerkhof@waalre.nl. Vertel wat je initiatief is, waarom dit initiatief het dorpshart van Aalst versterkt en hoeveel vierkante meters daarvoor nodig zijn.

Een selectiecommissie beoordeelt de inzendingen. In de week van 1 november 2021 maken we bekend wie gebruik mogen gaan maken van Den Hof 102 en 106.

Meer informatie

Voor vragen over de procedure en de panden kunt u contact opnemen met de heer R. van den Kerkhof via telefoonnummer: 040–2282 500 of email: rvdkerkhof@waalre.nl.

Meer nieuws