Rondje Nieuwe N69 voor publiek

Geplaatst op maandag 27 september 2021

Nieuw aangelegde N69De Nieuwe N69, die provincie Noord-Brabant aanlegt, is bijna klaar. Vanaf 18 oktober aanstaande rijdt het doorgaand (vracht)verkeer voortaan om Valkenswaard en Waalre heen. Dat zorgt voor een enorme verbetering van de leefbaarheid en veiligheid in de dorpskernen en voor een betere bereikbaarheid in de regio.

Voordat de Nieuwe N69 in gebruik wordt genomen door het verkeer, stellen we deze voor één keer open voor publiek. Op zaterdagmiddag 2 oktober kun je tussen 12.00 uur en 17.00 uur wandelend en fietsend over het verse asfalt de weg verkennen. Langs de route lees je meer over de aanleg van 'de groenste weg van Brabant' en wat daar allemaal bij komt kijken. Medewerkers van de provincie en hoofdaannemer Boskalis beantwoorden je vragen en voor kinderen zijn verschillende bouwmachines te zien.

Praktische informatie

De Nieuwe N69 is tijdens de Publieksdag opengesteld vanaf beekdalbrug De Keersop ter hoogte van de N397 tot aan De Locht. Dat is een lengte van circa 6 kilometer. Je kunt de Nieuwe N69 bereiken via het fietspad bij De Locht, bij het voetgangersviaduct Einderheide en bij Dommelen via de rotondes N397 ter hoogte van beekdalbrug De Keersop. Toegang Einderheide is minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

De Publieksdag Nieuwe N69 is niet toegankelijk voor auto’s. Er is langs de route ook geen parkeerruimte. Dus kom te voet of met de fiets. Mocht dat door omstandigheden niet lukken, dan kun je parkeren op het parkeerterrein van hotel NH Koningshof. Vanaf het parkeerterrein loop je via het fietspad langs De Locht naar de nieuwe weg.

Kijk op de website van Grenscorridor N69 voor meer informatie

Meer nieuws