Definitief ontwerp openbare ruimte dorpshart Aalst naar de raad

Geplaatst op donderdag 18 november 2021

Het dorpshart van Aalst wordt een dorpshart dat klopt: levendig, compact en klimaatbestendig met een aantrekkelijke uitstraling.

Op 16 november stelde het college van Burgemeester & Wethouders het Definitief Ontwerp voor de openbare ruimte van het Vitaal Dorpshart Aalst (inclusief het Definitief Ontwerp voor het aangrenzende deel van de Eindhovenseweg) vast. De gemeenteraad behandelt het ontwerp op 30 november oordeelsvormend en 14 december besluitvormend (bekijk de raadstukken).

Bewoners, ondernemers en pandeigenaren dachten mee over het ontwerp

Een beeldfragment uit de video over Vitaal Dorpshart Aalst. Klik op de afbeelding om naar de video op YouTube te gaanOm het ontwerp goed te laten aansluiten op de wensen uit de directe omgeving zijn bewoners, ondernemers en pandeigenaren betrokken in een uitgebreid participatietraject. Samen met hen werkten we het ontwerp het afgelopen jaar uit in een ‘Definitief Ontwerp (PDF, 8.0 MB)’ op basis van de uitgangspunten die vastgelegd zijn in de Visie Vitaal Dorpshart Aalst 2.0 (PDF, 16.3 MB). Zij vertellen hun verhaal in een video op YouTube.

Een groen en duurzaam dorpshart met een eigen Aalster sfeer

Een beeldfragment van de 3D animatie video over Vitaal Dorpshart Aalst. Klik op de afbeelding om naar de video op YouTube te gaanHet ontwerp zorgt voor een groen, intiem en sfeervol dorpshart, met een eigen Aalster sfeer. Waarin langzaam verkeer voorrang krijgt en voorzieningen goed bereikbaar blijven. Verduurzaming krijgt een plek door een gescheiden rioolstelsel, waterberging onder het plein, hergebruik van bestaande materialen, toepassing van circulaire materialen en meer groen. Het ontwerp is uitgewerkt in een 3D-animatie die je ook kunt bekijken op YouTube.

Meer nieuws