Voorbereiding herinrichting Eindhovenseweg in volle gang

Geplaatst op donderdag 10 februari 2022

De grootschalige herinrichting van de Eindhovenseweg en Valkenswaardseweg start in het voorjaar van 2022. De werkzaamheden beginnen op de Valkenswaardseweg: vanaf de grens met de gemeente Valkenswaard tot de kruising met de Koningin Julianalaan. In de 2e helft van 2022 werken we aan het noordelijk deel van de Eindhovenseweg in tussen de kruising met de Raadhuisstraat en de kruising met de Burgemeester Mollaan.

Vooruitlopend op de herinrichting nam de gemeente verkeersbesluiten over het verlagen van de snelheid op de Valkenswaardseweg van 80 km/u naar 60 km/u, gedeeltelijke afsluiting van de Lissevenlaan en het aanpassen van de busbanen op de Valkenswaardseweg en Eindhovenseweg ten noorden van Aalst. Openbaar vervoer (HOV) krijgt in de nieuwe situatie voorrang boven autoverkeer.

Vrachtwagenverbod door een hoogtebeperking

Op dit moment bereidt Waalre een vrachtwagenverbod voor. Op de Valkenswaardseweg, ter hoogte van de Lissevenlaan, komt een hoogtebeperking tot 3,10m voor vrachtwagens. Daarmee wordt doorgaand vrachtverkeer geweerd en naar de A2/A67 en nieuwe N69 geleid. Een lang gekoesterde wens om de verkeersveiligheid en leefbaarheid in het dorp te verbeteren. Er is een keeroplossing voor vrachtverkeer uit het zuiden én vanuit het noorden en we plaatsen voldoende waarschuwingsborden om te voorkomen dat vrachtverkeer verkeerd rijd of onnodig moet omrijden. Het ontwerp-besluit Vrachtwagenverbod is gepubliceerd op 26 januari en ligt nog ter inzage tot en met 9 maart 2022. Het ontwerp-verkeersbesluit vind je op officielebekendmakingen.nl.

Totale werkzaamheden duren 2 jaar

Het middendeel van de Eindhovenseweg wordt in 2023 aangepakt samen met de herinrichting van het centrum van Aalst. Dat is van de kruising met de Koningin Julianalaan/Wilhelminalaan tot en met de kruising met de Raadhuisstraat/Brabantialaan. De totale herinrichting inclusief de aanleg van een gescheiden infiltratieriool duurt ongeveer 2 jaar. Het verkeer moet in deze periode rekening houden met ernstige verkeershinder. Kies daarom voor het openbaar vervoer of de fiets. Of rijd via de A2/A67 of de nieuwe N69. Tijdens de werkzaamheden kunnen hulpverleningsvoertuigen altijd doorrijden.

Meer nieuws