Definitief Ontwerp Eindhovenseweg Fase 3 vastgesteld

Geplaatst op woensdag 21 december 2022

Op 13 december 2022 heeft de raad het Definitief Ontwerp van de Eindhovenseweg Fase 3 (centrumdeel) vastgesteld. Dit ontwerp is samen met de Denktank Aalst, bewoners, ondernemers en betrokken gebruikers opgesteld. Op 11 oktober 2022 hebben wij het ontwerp gepresenteerd in het Infocentrum Den Hof.

Fase 3 is het centrumgedeelte van de Eindhovenseweg: Kruisingen Koningin Julianalaan-Raadhuisstraat en aansluiting met het Vitaal dorpshart Aalst.

Met deze nieuwe inrichting van dit gedeelte van de Eindhovenseweg brengen we de maximale snelheid terug naar 30 km per uur en zorgen we voor een hoge kwaliteit openbaar vervoer. Het aantal auto’s zal met ongeveer 40% afnemen. De auto is dan ondergeschikt aan het openbaar vervoer en fietsers. We maken een duurzaam gezonde leefomgeving met meer groen en houden bij de inrichting van de weg en door de aanleg van een gescheiden rioolsysteem rekening met klimaatveranderingen.

Benieuwd naar het ontwerp? Bekijk de tekening centrumdeel 1 (, 0) en tekening centrumdeel 2 (, 0).

Meer nieuws