Definitief Ontwerp Vitaal Dorpshart Aalst vastgesteld

Geplaatst op woensdag 15 februari 2023

Op 20 december 2022 heeft het College van B&W het Definitief Ontwerp van Vitaal Dorpshart Aalst vastgesteld. De plannen en het ontwerp zijn samen met bewoners, ondernemers en winkeliers gemaakt. Op 22 november 2022 hebben wij het ontwerp gepresenteerd in het Infocentrum Den Hof.

Een groen en duurzaam dorpshart met een eigen Aalster sfeer

Het ontwerp voor het centrum van Aalst zorgt voor een groen, intiem en sfeervol dorpshart, met een eigen Aalster sfeer. Waarin langzaam verkeer voorrang krijgt en voorzieningen goed bereikbaar blijven. Verduurzaming krijgt een plek door een gescheiden rioolstelsel, waterberging onder het plein, hergebruik van bestaande materialen, toepassing van circulaire materialen en meer groen.

De werkzaamheden starten naar verwachting in het 3e kwartaal van 2023. Bekijk de actuele planning.

Benieuwd naar het ontwerp? Bekijk de Presentatietekening Definitief Ontwerp Vitaal Dorpshart Aalst (PDF, 3.0 MB).

Meer nieuws