In actie tegen verkeershufters

Geplaatst op donderdag 9 maart 2023

Te hard rijden, appen achter het stuur, geen voorrang verlenen en dwars door rood rijden: helaas komen we steeds vaker deze automobilisten tegen. Is het omdat men te laat is vertrokken? De tijd willen inhalen ten koste van de veiligheid van andere weggebruikers en fietsers? En dit met mogelijk verkeersongelukken als gevolg.

We willen allemaal veilig naar huis of naar het werk, dat kinderen veilig naar school kunnen fietsen en veilig de straat over kunnen steken. Wees dus geen verkeershufter: een chauffeur die te hard en gevaarlijk rijdt zonder rekening te houden met andere deelnemers in het verkeer.

Duurzaam door Waalre

Een duurzaam gezonde leefomgeving. Dat is wat we willen bereiken met het project ‘Duurzaam door Waalre’. Door zowel op de Eindhovenseweg in Aalst als op de Traverse in Waalre-Dorp het aantal automobilisten of doorgaand verkeer rigoureus terug te dringen, vrachtverkeer en sluipverkeer uit onze dorpskernen te weren, de luchtkwaliteit aanzienlijk te verbeteren en winkelcentrum Den Hof levendiger en groener te maken.

Uiteindelijk dragen alle gewijzigde verkeerssituaties (doseerlichten, inrichting wegen en afsluiting sluipverkeerroutes) bij aan minder automobilisten of doorgaand verkeer in onze dorpen.

Snelste route

Wilt u graag zo snel mogelijk op uw eindbestemming zijn? Vaak is dan de snelste route via de nieuwe N69, A2 of N2. Of kies voor het openbaar vervoer of de fiets of e-bike.

Wees geen verkeershufter

Besluit u om met de auto door onze dorpen te reizen? Houd u dan aan de maximum snelheid, verleen voorrang en stop bij de verkeers- en doseerlichten. Wees geen verkeershufter en denk aan andere weggebruikers!

Meer nieuws