Veilige omleidingsroute fietsers Eindhovenseweg

Geplaatst op dinsdag 11 juli 2023

Aannemer Den Ouden Infra BV werkt hard aan de nieuwe inrichting van de Eindhovenseweg. Op dit moment werken zij aan Fase 3A: het kruispunt Raadhuisstraat-Brabantialaan tot aan de oversteek en bushalte bij Den Hof en de Emmastraat. Dit centrumgedeelte krijgt een echte dorpse uitstraling met een 30-km/uur zone, overzichtelijke kruispunten en prioriteit voor busvervoer, fietsers en voetgangers.

Werkvak en doorgaand (fiets)verkeer

Om de werkzaamheden zo snel als mogelijk te maken met zo min mogelijk overlast, werkt de aannemer steeds aan één zijde van de weg. Zo werken zij eerst aan de oostzijde van de Eindhovenseweg en vervolgens aan de westzijde. Op deze manier kan het verkeer in beide richtingen blijven doorrijden naast het werkvak van de aannemer.
Voor fietsers is onvoldoende ruimte naast het werkvak. Vanwege de smalle ruimte en veel werkverkeer, is het veiliger om fietsers niet over de Eindhovenseweg te sturen. De omleidingsroute voor fietsers wordt aangegeven met gele bebording.

  • Richting Eindhoven: Emmastraat, Nassaustraat, Blikslagerij
  • Richting Valkenswaard: Den Hof, Leesakker en Kosterhof

Vanwege de veiligheid laten wij u dus een klein stukje omfietsen. Vanaf de zomer van 2024 kunt u gebruik maken van de nieuwe fietspaden langs de Eindhovenseweg. Op deze nieuwe fietspaden krijgt u voorrang op het autoverkeer en kunt u dus fijn en ongestoord doorfietsen naar uw bestemming.

Op de hoogte blijven over de werkzaamheden

Benieuwd naar de voortgang van de werkzaamheden? Download dan De BouwApp via de Appstore of Google Play op uw telefoon of tablet of ga naar de website van debouw app. Ook kunt u via de BouwApp direct met de aannemer in contact komen.

Meer nieuws