Groen licht voor de hoogtebeperking

Geplaatst op dinsdag 18 juli 2023

Het officiële besluit voor de hoogtebeperking op de Eindhovenseweg is definitief. Deze hoogtebeperking zorgt dat doorgaand vrachtverkeer (hoger dan 3.1 meter) niet meer mogelijk is tussen Aalst en Valkenswaard. Regionaal vrachtverkeer moet daarom kiezen voor de Westparallel (nieuwe N69) of de A2/N2.

Een goede oplossing voor het weren van vrachtverkeer

Door het weren van doorgaand vrachtverkeer verbetert de luchtkwaliteit en leefbaarheid aanzienlijk. De nieuwe N69 tussen het zuiden van Valkenswaard en de A2/A67 is het alternatief voor doorgaand vrachtverkeer. Dat geeft een snel en comfortabel alternatief waardoor vrachtverkeer niet meer door de dorpskernen en over de lokale wegen hoeft te rijden. Met de realisatie van de hoogtebeperking is het doorrijden van vrachtverkeer over de Eindhovenseweg verleden tijd.

Fysieke hoogtebeperking

Bij de Lissevenlaan voeren we het vrachtwagenverbod uit door een hoogtebeperking voor vrachtwagens. Er komt een keeroplossing voor vrachtwagens uit het zuiden én uit het noorden. Met voorwaarschuwingsborden informeren we de chauffeurs al vroeg over het vrachtwagenverbod, zodat zij een andere route kunnen kiezen. Voor hulpverlening en openbaar vervoer geldt geen beperking, zij kunnen via de afzonderlijke busbaan rijden.

Naar verwachting wordt de hoogtebeperking eind 2023 gerealiseerd.

Meer nieuws