Sloop noordelijk poortgebouw

Geplaatst op donderdag 28 september 2023

Het noordelijk poortgebouw van het dorpshart in Aalst wordt omgevormd tot een groen plein met terras: de Groene Kamer. Om dit te realiseren wordt een gedeelte van het poortgebouw (noordzijde, Den Hof 100 t/m 108) gesloopt.

Tijdens de sloop- en bouwwerkzaamheden blijven winkels en horeca bereikbaar.

Voorafgaand aan de sloop is een vleermuizenonderzoek uitgevoerd. De vleermuis is namelijk beschermd in Nederland. Uit het onderzoek blijkt dat er geen vaste rust- en verblijfplaatsen en geen essentieel leefgebied van vleermuizen zijn aangetroffen. De sloop kan dus van start gaan.

Nieuw terrassenplein: de Groene Kamer

Op de locatie van het noordelijk poortgebouw wordt een aantrekkelijk terrassenplein gemaakt: de Groene Kamer. Samen met de direct aanliggende ondernemers is het plein opnieuw ingedeeld. De Groene Kamer en het nieuwe dorpshart is straks al zichtbaar vanaf de Eindhovenseweg. Het plein nodigt uit om te verblijven en is hoogwaardig en duurzaam ingericht.

Planning

  • Sloopwerkzaamheden: oktober - november 2023
  • Inrichting Groene Kamer: januari - maart 2024

Meer nieuws