Wéér minder verkeer

Geplaatst op maandag 6 november 2023

Op de route tussen Valkenswaard en Eindhoven (en andersom) rijdt 10% minder verkeer vergeleken met de tellingen in het voorjaar van 2023. Voor vrachtverkeer is zelfs een afname van 17%.

Goed bezig! Met minder (sluip)verkeer door onze dorpen creëren we een duurzaam gezonde leefomgeving voor onze inwoners.

De verkeerstellingen

Op verschillende locaties in Aalst en Waalre worden doorlopend verkeerstellingen en snelheidsmetingen uitgevoerd. Deze informatie is zeer waardevol. Hiermee kunnen we zien hoeveel voertuigen door onze dorpen rijden en met welke snelheid.

Uit de cijfers van maart 2023 blijkt dat er op de Valkenswaardseweg nabij de Lissevenlaan gemiddeld 15.916 voertuigen per etmaal reden. In september 2023 waren dit gemiddeld 14.366 voertuigen per etmaal. Dit zijn ongeveer 10% minder voertuigen. Voor vrachtverkeer (langer dan 7 meter) was een afname van ongeveer 17%. In maart waren dit gemiddeld 281 voertuigen per etmaal en in september gemiddeld 234 voertuigen per etmaal.

Ter hoogte van het dorpshart in Aalst reden gemiddeld 11.770 voertuigen per etmaal. Ons streefdoel is een gemiddeld aantal van 12.500 voertuigen. We zijn dus al op de goede weg!

Meer nieuws