Nieuwe verkeerssituatie Eindhovenseweg

Geplaatst op woensdag 6 december 2023

In de week van 18 december gaat er een hoop veranderen aan de Eindhovenseweg. Aannemer Den Ouden start na de kerstvakantie namelijk aan de volgende fase van de werkzaamheden (Fase 3B). Dit is het gedeelte Eindhovenseweg vanaf de oversteek Den Hof tot aan de kruising Koningin Wilhelminalaan / Koningin Julianalaan. De werkzaamheden in dit gedeelte duren naar verwachting tot juli 2024.

Raadhuisstraat weer open

In de week van 18 december gaat de kruising bij de Raadhuisstraat weer open. Op deze locatie is een grote rotonde gemaakt met verkeerslichten op de Eindhovenseweg. De verkeerslichten zorgen ervoor dat het openbaarvervoer, fietsers en voetgangers voorrang krijgen op het autoverkeer.

Met deze vorm rotonde (een ‘ovonde’ genoemd) kan vrachtverkeer terugkeren richting de A2/N2. Voor de kernen Aalst en Waalre komt namelijk een verbod voor doorgaand vrachtverkeer. Vrachtwagens die per ongeluk nog de Eindhovenseweg oprijden, hebben op deze rotonde de mogelijkheid om terug te keren.

Aannemer Den Ouden heeft het middeneiland op de rotonde versierd met een mooie kerstboom. In maart/april 2024 wordt het groen aangeplant.

Busbaan richting Valkenswaard open

Met de nieuwe inrichting van de Eindhovenseweg zorgen we voor hoogwaardig openbaarvervoer in de omgeving. Een aparte busbaan draagt hier aan bij, zodat de bus ongestoord doorrijdt en voorrang krijgt op overig verkeer. Waar geen busbaan ligt, krijgt het openbaar vervoer ook voorrang op het overige verkeer.

In de week van 18 december gaat de busbaan langs de Eindhovenseweg in de richting van Valkenswaard open. De busbaan in de richting naar Eindhoven blijft nog even dicht, tot alle werkzaamheden aan de Eindhovenseweg zijn afgerond.

Voetgangersoversteek Den Hof tijdelijk gesloten

Vanaf januari 2024 werkt aannemer Den Ouden aan een nieuwe voetgangersoversteek bij Den Hof. Tijdens de werkzaamheden is de voetgangersoversteek gesloten. De werkzaamheden aan de oversteekplek duren naar verwachting tot en met maart 2024. Tot die tijd kunnen voetgangers oversteken bij de kruispunten Raadhuisstraat-Brabantialaan en Kon. Wilhelminalaan-Kon. Julianalaan.

De nieuwe oversteek ligt in een 30km-zone tussen de twee nieuwe bushaltes in. Met de nieuwe verkeerslichten krijgen voetgangers sneller groen licht.

Benieuwd hoe deze nieuwe oversteek er uit komt te zien? Bekijk dan het ontwerp (PDF, 2.1 MB).

Meer nieuws