Vitaal Dorpshart Aalst

Een 3d animatie van het nieuwe ontwerp van Dorpshart AalstVan het centrum van Aalst, Den Hof maken we een levendig en compact dorpshart met een aantrekkelijke uitstraling. Door de aanpassingen aan de Eindhovenseweg en op Den Hof wordt het centrum van Aalst weer zichtbaar. Dat is belangrijk voor inwoners én voor ondernemers. Het hart moet blijven kloppen in het centrum van Aalst.

Eerste ontwerp vastgesteld

Samen met bewoners, ondernemers en winkeliers maakten we de plannen voor de openbare ruimte voor het nieuwe Dorpshart in Aalst. Na de uitvoering heeft het centrum van Aalst weer het dorpse karakter en de eigen Aalster sfeer terug. Bekijk op YouTube de 3D animatie van het ontwerp en het filmpje waarin ondernemers en bewoners vertellen hoe zij zijn betrokken in het ontwerpproces.

Op 14 december 2021 stemde de gemeenteraad unaniem in met het ontwerp voor het dorpshart. Op dinsdag 5 juli 2022 is een inloopdag georganiseerd voor alle bewoners, ondernemers, winkeliers en geïnteresseerden om het ontwerp te optimaliseren.

Voorlopig Ontwerp

Het Voorlopig Ontwerp van het dorpshart is opgesteld is op dinsdag 5 juli gepresenteerd. Benieuwd naar het ontwerp? Download de presentatietekening van het ontwerp (PDF, 3.6 MB).