Traverse Waalre-dorp

Auto's rijden door de TraverseVooruitlopend op de aanpassingen aan de Eindhovenseweg, neemt de gemeente Waalre maatregelen om het doorgaande verkeer op de Traverse in Waalre-dorp te verminderen met circa 30% (van 12.000 naar ong 8.500 motorvoertuigen per dag). Zo creëren we een duurzaam gezonde leefomgeving. Deze maatregelen zijn in nauw overleg met een denktank van betrokken inwoners tot stand gekomen.

Werkzaamheden Traverse Zuid op schema

De herinrichting van de Traverse Zuid (Heikantstraat en gedeelte Wollenbergstraat tot de verkeerslichten) duurt tot november 2021.

De planning (PDF, 1.2 MB) vindt u hier.

Bekijk de omleidingsroutes.

Download de BLM Wegenbouw App voor de meest actuele informatie over de werkzaamheden! Download de app in de AppStore of PlayStore.

Heeft u vragen over opmerkingen over de werkzaamheden? Stel ze aan Christian Reuls, omgevingsmanager Traverse zuid namens BLM wegenbouw, via c.reuls@blmwegenbouw.nl.

Bekijk de presentatie van de informatieavond (PDF, 5.6 MB) op 3 maart en de vragen en de antwoorden (PDF, 274.8 kB) die daar gesteld werden.

Wat we willen bereiken met de maatregelen

  • Minder auto’s door het dorp
  • Minder files in de dorpskern
  • Het sluipverkeer in de straten rond de Traverse wordt geweerd
  • Lagere snelheden van het verkeer dat door het dorp gaat; de Travere richten we in volgende de principes van 30 km/uur.

Het noordelijk gedeelte van de Traverse, Bergstraat en Onze Lieve Vrouwestraat tot aan de rotonde wordt in 2024 gerealiseerd.